Prietenii de azi

Cine se aseamănă se adună… E o vorba înţeleaptă şi valabilă chiar şi astăzi. Dar un om trece prin viaţa sa prin mai multe etape ale dezvoltării sale. Când suntem mici gândim într-un fel, în adolescenţă încercăm să ne formăm o opinie iar la maturitate găsim că stau lucrurile altfel. În tot acest timp schimbăm mai multe grupuri de prieteni şi asta pentru că ne căutăm persoane care să corespundă cu stilul nostru de viaţă, oameni care au aceleaşi aspiraţii. Personalitatea noastră trece şi ea prin mai multe etape de dezvoltare şi atunci până şi aceasta ne influenţează grupul de prieteni. Nu stiu pentru alţii cum este însă pentru mine prietenii copilăriei rămân speciali pentru că ne leagă multe amintiri minunate, apoi câţiva prieteni din şcoala generală şi din liceu. Acestia cred că îţi rămân cei mai de suflet prieteni, în general. Dar cunoştinţe îţi faci tot timpul, dar puţine dintre aceste cunoştinţe se vor adeveri cu timpul a-ti fi prieteni cu adevărat.
Daca ar fi să fac o clasificare a prietenilor, valabilă pentru majoritatea oamenilor, aş spune în felul următor:
1. Prietenii adevăraţi – mă refer la acele persoane care sunt tot timpul cu tine, se interesează de tine, ţin la tine şi nu ezită să te ajute la nevoie. Astfel de prieteni ii vei număra pe degete de-a lungul vieţii. Sunt acei oameni deosebiţi pentru tine care simt la fel ca tine şi pe care îţi doreşti să ii ai lângă tine în momentele importante ale vieţii;
2. Prietenii trecători sau de moment – acestia sunt de cele mai multe ori dintre colegii de şcoală, colegii de serviciu, vecini de scară – de obicei persoane cu care împărtăşeşti anumite idei, idei care se poate întâmpla să fie trecătoare şi atunci acesti prieteni vor dispare din viaţa ta.
3. Prietenii interesaţi – sunt acei oameni care te caută dintr-un anume interes. Acest tip de prieteni este cel mai des în ziua de astăzi. Te caută doar dacă le creezi oportunităţi. Fie te caută pentru că ai cunoştinţe multe, fie pentru că eşti de bani gata, fie pentru că eşti petreceri minunate sau organizezi tot felul de evenimente şi distracţii care i-ar putea interesa şi pe ei.
4. Amicii- ştim cu toţii că amicii sunt acele persoane cu care te întâlneşti mai rar – altfel spus, prieteni de conjunctură.

Lăsând la o parte lucrurile lumeşti, a fi ortodox înseamnă a îţi iubi aproapele indiferent de rasă, caracter sau comportament.
Atenţie! Să îl iubeşti, nu să te însotesti cu el!
Pentru că un creştin-ortodox trebuie să aibă grijă în ziua de azi cu cine se adună!
Dat fiind faptul că sunt tot felul de satanisti şi sectanti în ziua de astăzi, nu te poţi asocia cu oricine. Un ortodox trebuie sa Nu aibă nicio legătură cu rockerii, masonii, cluberii, bioenergeticienii, budistii, etc. Nici cu catolicii nu avem ce împărţi caci ei sunt eretici. Toată această selecţie o faci întocmai că să nu te asemeni cu ei pentru că nu poţi fi prieten cu cineva care blasfemiaza sau care se închină la idoli si draci. Prietenii au influenţă asupra ta si fiecare dintre noi influenţăm la rândul nostru pe ceilalţi. În momentul în care nu sunt eruditi într-un domeniu, vom fi automat influenţaţi de către ceilalţi adică preiei anumite idei de la ceilalţi, care la rândul lor nu stiu ce vorbesc dar care stiu mai mult decât tine la acel moment. Ori a fi ortodox înseamnă să gândeşti corect, neinfluentat de teoriile acestui veac sau de materialismul în care ne scăldam.

În viaţă nu trebuie să ai cât mai multi prieteni căci astfel îi vei neglija pe restul, ci dupa cum ne-a dat Hristos Dumnezeu legea „iubeşti-ti aproapele ca pe tine însuţi”!

Publicitate

Un comentariu

Din categoria Uncategorized

Un răspuns la „Prietenii de azi

  1. Pingback: Prietenii de azi | stareadeveghe

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s